martes, 21 de enero de 2014

LA TORRE DELS AMBICIOSOS, 1954


Quan el president de una important empresa de mobles (Tredwway Corporation) mor de repent, és desencadena una lluita imparable per la successió. La lluita per el poder, portarà als candidats a utilitzar tota mena de estratègies,

La pel·lícula esta basada en la vida del arquitecte i dissenyador Eames com a vicepresident i cap del departament de I+D+i de la companyia.

“La torre dels ambiciosos”  revela com un lluïdíssim i vigent document sobre com deurien ser les empreses i els seus productes, anteposant sempre la qualitat als diners fàcils. Just el contrari de avui dia. Per això Eames és revela. Ell, a pesar del seu important càrrec, esta sempre a la fabrica de mobles, treballant dur, embrutant-se, apreciant la qualitat del producte ben acabat. Esta “on es couen les coses”. Esta, sobre tot, en l’anima del negoci i, per tant, en l’anima dels treballadors.

El mobiliari que podem veure a la fabrica de mobles és pesat i recarregat, d’estil gòtic i neogòtic, mobles de pell (oficina) i taules amb molta talla; parets revestides amb fusta.

El mobiliari de la llar de Eames, és mes modern (menys recarregat) i minimalista, amb espais mes oberts i fluïts, mostrant per tant, una evolució cap un disseny de mobiliari mes industrialitzat i seriat.

Al final, podem veure com hi ha diferents maneres de interpretar com gestionar una empresa; sempre des de la perspectiva professional de cada individu, i que en la majoria de les companyies, és difícil compaginar la part dels resultats econòmics amb la qualitat del producte produït.

 

 

Francesc Montero

2n Mobiliari

No hay comentarios:

Publicar un comentario